השתלות שיניים שלב אחר שלב

טיפולי השתלת שיניים מהווים תמיד מקור לחשש בשל היותם טיפולי שיניים מורכבים וארוכים. צריכים לעבור השתלת שיניים? חוששים מהתהליך? אנחנו כאן בשבילכם.

לפניכם סקירה קצרה וממצה של השלבים השונים בתהליך טיפול השתלת שיניים, במטרה לסייע לכם להגיע ליום ההשתלה נקיים מחששות ומוכנים לקראת הבאות.

השתלת שיניים – בדיקות מקדימות

השלב הראשון והמקדים המתבצע לפני כל תהליך השתלת שיניים הוא כמובן שלב הבדיקות.

  1. הבדיקה הראשונה היא בדיקת הנחיצות של ההשתלה. על הרופא לבדוק היטב האם השתלת שיניים היא אכן הפיתרון המתאים ביותר, ולא לדוגמא טיפול שורש וכתר.
  2. במידה והחליט רופא שיניים כי טיפול השתלת שיניים היא הפתרון המתאים ביותר, הוא ישלח אתכם לבצע צילומי שיניים ובחלק מהמקרים אף בדיקות CT של הלסתות. הוא יתחקר אתכם לעומק בדבר המחלות שמהן אתם סובלים, תרופות שונות שאתם נוטלים וכדומה, ייקח את מידות השתלים המבוקשים וייתן לכם הנחיות כיצד להתכונן ליום הניתוח.

♠אם אתם נמנים על הלוקים בחרדה קשה בכל מפגש עם רופא שיניים, זהו המקום לשוחח עם רופא השיניים על ביצוע ההשתלה בהרדמה מלאה ולהבין מה כרוך בכך.♠

השתלות שיניים – התהליך

  • לאחר ביצוע הטשטוש או ההרדמה המלאה, יבצע רופא שיניים קידוח במיקום המתאים, במיקום הנדרש לכך בעצם הלסת.
  • לקדח בעצם הלסת יוברג השתל, שהוא למעשה דיבל עם הברגה חיצונית והברגה פנימית ואליו באותו ניתוח או לאחר מכן, תחובר שן זמנית, או יוצמדו תותבות נשלפות.
  • על מנת להכין את השיניים הסופיות על רופא שיניים להיעזר בטכנאי שיניים. הוא שולח אליו מידות של הלסתות, ואז המעבדה מייצרת למענך כתרים קבועים או תותבות נשלפות בהתאמה המרבית.
  • כאשר השיקום הסופי (כתרים או תותבות) יהיה מוכן, הוא יחליף את השיקום הזמני שהותקן בניתוח והתהליך יסתיים.

במידה ומדובר על השתלת שן אחת, יהיה התהליך קצר יחסית. בעוד השתלות שיניים מורכבות יותר ידרשו החלמה ארוכה יותר.

1. שלב ראשון – צילום השיניים, הלסתות והערכת מצב פה

בהתחלה אנו צריכים להעמיד את המצב בפיך, ולהבין מה מצבך הרפואי ומה הצורך שלך. יש אנשים שיעדיפו תותבות נשלפות מעוגנות לשתלים, ויש כאלה שיעדיפו כתרים קבועים. השיקולים יכולים להיות שיקולים רפואיים, אסתטיים, וכספיים.

הצורך באבחון מקדים נובע מכך שבעת השתלת שיניים, אנו מחדירים שתלים אל פנים העצם של הלסת. פעולה זו דורשת קידוח עדין תחת הרדמה מקומית ובקושי מורגשת.

הקידוח בעצם נמצא בקרוב לעצבים וכלי דם, ולכן חשוב שרופא השיניים ידע על מיקומם ולא יפגע בהם בטעות. בדיקה ראשונית תעשה על ידיו בנוסף לצילומי רנטגן של השיניים ובדיקה מקיפה של הפה.

2. השלב השני – בחירת שיטה להשתלת שיניים

לפי המידע שאגר בשלב הראשון (מצב רפואי, צילומים וכו') רופא השיניים מתכנן את ההליך וישתף אותך במסקנות שלו.

ישנן שיטת רבות לביצוע השתלת שיניים, סוגים שונים של שתלים דנטליים, וסוגים שונים של כתרים ותותבות מעל השתלים (השיקום).

לאחר הסבר מפורט על היתרונות, החסרונות, הסיכויים והסיכונים בכל שיטה, תוכל לבחור בשיטת ההשתלה והשיקום הרצויה לך.

מומלץ להתייעץ בשלב זה עם הרופא לגבי כל מה שלא מובן. שאלות לגבי מהלך הטיפול, כמה זמן יארך התהליך, איך השתלת שיניים תשפיע על בריאותך הכללית, ואיזה סוג הרדמה אתה מבקש.

לכשיענו כל השאלות, תהיה רגוע ותוכל להתקדם לשלב הבא – השתלת השיניים עצמה.
משרד הבריאות מחייב את רופא השיניים שלך לקבל את הסכמתך בכתב. כך שתצטרך לקרוא את הטפסים ולחתום עליהם טרם יום ההשתלה.

3. השלב השלישי – השתלת השיניים

  • ההליך יתחיל מביצוע הרדמה מקומית. אם אתה חרד מאוד מהשתלת השיניים, ניתן לבצע את התהליך בטשטוש ואפילו תחת הרדמה מלאה. רק רופא שיניים שעבר הסמכה מתאימה יוכל לבצע השתלת שיניים בהרדמה מלאה, אולם מרבית המקרים מבוצעים תחת הרדמה מקומית בלבד, כמו בסתימה.
  • לאחר שהאזור מורדם, הרופא יחדיר את השתלים ויאפשר לגוף לקלוט את השתלים, תהליך ביולוגי שאורך בין 3 ל- 6 חודשים.

בחלק מהמקרים ניתן לבצע את השתלת השיניים עם תותבות או כתרים באותו יום, מה שמכונה – העמסה מיידית.
תוכל לטפל בשן אחת בלבד באותו טיפול או בכל השיניים יחדיו, הדבר תלוי בתכנית הטיפול, במצב הפה, ובהעדפות שלך. הרופא מבחינתו יתכנן את כל התהליך של השתלת השיניים מראש.

4. השלב הרביעי – ההחלמה וקליטת השתלים בפה

לאחר שהרופא החדיר את השתלים לגוף צריך לתת לפה להחלים ולהתחיל תהליך של קליטת השתלים החדשים. לרוב הקליטה תהיה טובה מאוד.

לפי הסטטיסטיקה מדובר בסיכויי הצלחה של – 95%. הסיכויים עולים כמובן אם תוכנית הטיפול נכונה, אם הרופא מנוסה, ואם השתלים היו איכותיים. העצם בלסת גדלה ותופסת את השתל חזק יותר (קליטה של השתל). תהליך ביולוגי זה אורך כשלושה עד שישה חודשים. בתום התהליך ניתן למקם מעל השתלים את הכתרים או התותבות. ההמתנה לסיום הקליטה חשובה על מנת שהגוף יקלוט את השתל החדש ולא ידחה אותו.

קיים גם שיקול נוסף. גם אנחנו מבצעים כתרים זמניים כבר ביום הראשון, לא שמים את הכתרים הסופיים לפני שתם זמן הקליטה. משום שאם השתלים לא יקלטו, ירד לטמיון כל השיקום היפה שעשינו, ואיבדתם כסף רב וזמן משום שתצטרכו לחזור על התהליך מחדש. ההמתנה עם גשרים זמניים מפחיתה את הסיכון הכלכלי שלך, כמו גם את הסיכון הרפואי שלך.

איך שתלים דנטליים נקלטים בפה?

העצם בונה עוד תאי עצם שעוטפים את השתל – העיגון הראשוני הוא אומנם מכני אבל בסופו של דבר צריך שיהיה גם עיגון ביולוגי. שהעצם תקלוט את השתל בתוכה ותהפוך אותו למקשה אחת. הבעיה היא שאותם תאים שצריכים לייצר את תהליך הקליטה, לא עושים את מה שהם צריכים. יכולות להיות לזה 1000 סיבות. אבל ב – 95% מהמקרים שתלים נקלטים היטב.

5. השלב החמישי – שיקום הפה

בשלב זה הרופא יבנה את הכתרים או התותבות מעל השתלים שנקלטו. תהליך זה אורך בין פגישה אחת לשמונה, כתלות במורכבות הטיפול ובטכנולוגיה בה נעשה שימוש.

לאחר השלמת תהליך השיקום, תוכל לצאת עם השיניים החדשות שלך, ולהנות מלעיסה נוחה יותר, וחיוך יפה יותר. במקרים המורכבים יותר, יהיה צורך בדרך כלל במספר מפגשים נוספים של איזון. עד שתרגיש כאילו השיקום שנמסר לך הוא חלק טבעי של גופך.

6. השלב השישי – מעקב וטיפול

לאחר סיום השתלת שיניים מתפקידך לשמור על השתלים שנמסרו לך ועל חלל הפה. לא די להסתפק בצחצוח השיניים המוכר.

  • ואנו ממליצים על שימוש יומיומי במכשיר התזת מים, כמו סילונית או ווטר-פיק.
  • כמו כן מומלץ להשתמש בעזרים דנטליים כמו חוט או קיסמי סיליקון.
  • חשוב להגיע לשיננית בתדירות ראויה (בין 3 חודשים ל 6 כתלות במצבך), משום שאבנית המצטברת סביב השתלות שיניים יכולה לגרום לכישלון השתלים.
  • ביקורת רופא שיניים כל תקופה חשובה לאיתור מוקדם של בעיות, ופתרונן בטרם הן הופכות להיות בלתי פתירות.

כדאי לזכור כי העובדה שהחלפת שיניים בשתלים, איננה אומרת שכל בעיותיך נפתרו. נכון, לא יהיו לך באזור המטופל בעיות שיניים, אבל בהחלט יכולות לצוץ בעיות של שתלים. אל תזניח את השתלים שנמסרו לך. התייעץ עם רופא השיניים המטפל וקבל עצות לטיפול נכון לאחר השתלת שיניים.

השתלות שיניים לאנשים עם בעיות לב או סוכרת

אנשים שיש להם מצבים רפואיים מורכבים האם הם יכולים לעשות השתלותל שיניים או שעדיף להם להמנע?
לחולי לב כל עוד הם מאוזנים תרופתית, אין בעיה שהם יעשו השתלות שיניים. יתרה מכך, רצוי לבצע את זה על מנת לחסוך לכם בעיות לחץ ממצבים קשים שנוצרים מהחוסר שיניים.
לאנשים שחולים באוסטופורוזיס, בעיקר נשים שמקבלות תרופות ששייכות למשפחה שנקרת ביספוספונטים, יש בעיה עם התרופות הספציפיות האלה כי הן נוטות להצטבר בתוך העצמות ויש חשש זעיר שלאחר ההשתלה יתפחת נמק בעצם.
לגבי אנשים עם סוכר, זה תלוי אם אתם מאוזנים. מדד ההמוגלובים אם הוא 7.2 ומטה – אפשר לעשות שתלים. אם המדד מעל 7.2 אז הסיכוי פחות גבוה שהשתלים יצליחו.

השתלות שיניים שלבים

תופעות לוואי לאחר השתלת שיניים

למרות סיפורי האימה מסמרי השיער, תופעות הלוואי לאחר ביצוע שתלים דנטליים הן מזעריות, וכוללות בעיקר נפיחות וכאבים מוגברים במקום ההשתלה.

הנפיחות תחלוף במרבית המקרים תוך מספר ימים, ואילו הכאבים יתחילו להופיע עם התפוגגות ההרדמה ויעלמו לאחר יום או יומיים.  אצל רופא שיניים מיומן בתחום שיודע איזה טריק או שניים, יש סיכוי שאפילו לא תהיה בכלל נפיחות או כאבים.

  • תופעה נוספת העשויה להופיע לאחר השתלות שיניים היא שינויי צבע באזור ההשתלה, עקב שטפי דם קטנים באזור .גם תופעה זו תחלוף מאליה תוך מספר ימים.

הוראות לאחר השתלת שיניים

  • בימים שלאחר השתלת שיניים מומלץ להקפיד לאכול מאכלים רכים בלבד.
  • להימנע ממזון חם או משתייה חמה ולבצע שטיפות לחיטוי הפה, על פי המלצתו של אותו רופא שיניים שניתח אתכם.
  • מעבר לכך, כמו לאחר כל הליך כירורגי, מומלץ להיעזר במשככי כאבים במידת הצורך וכן להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
  • טוב תעשו אם תיקחו חופשה של יומיים-שלושה ממקום העבודה, שתאפשר לכם לנוח לאחר ההשתלה ולהימנע ממאמץ אשר עלול להחמיר את תופעות הלוואי.
  • חשוב מאוד להקפיד שלא לפספס שום ביקורת אצל רופא שיניים לאחר ההשתלה, על מנת לוודא כי השתלים נקלטו היטב וכי ההליך השיקומי מתקדם כמתוכנן.

אבחון מדוייק להשתלת שיניים

רופא השיניים מנסה לאבחן בעיות שעשויות למנוע את הצלחת השתל. את היחסים בין הלסתות, את העומסים שיופעלו על השתל, או מבנים סמוכים שעשויים למנוע את ביצוע ההשתלה.

במידה והרופא מגלה בעיות כאלו, עשוי להיות נדרש לתכנן טיפולים נוספים כדי להפוך את האזור למתאים להשתלת שן בצורה מוצלחת. הבדיקה של שאר אזורי הפה חשובה כדי לוודא שהפה כולו מסוגל לתמוך ולהתאים לשתל. וכך להבטיח תוצאות טובות וטובות יותר לטווח הארוך למטופל.

זה כולל בדיקת העצמות, הרקמות הרכות, השיניים והמפרקים הסמוכים לאזור ההשתלה. הרופא יכול להשתמש ברנטגן דיגיטלי, CT או תיקרוביומטרי, ואף בטכנולוגיות מתקדמות יותר לאבחון ותכנון ההשתלה.

בנוסף לכך, רופא השיניים יעריך גם את הסיכונים והתועלות של ההשתלה לכל מטופל באופן אישי. זה יכול לכלול את גילו, מצבו הרפואי, רגישות לחץ, רקמות רכות נוספות ועוד. המטרה היא לוודא שהטיפול הוא הכי אופטימלי למטופל וימנע את התמוטטות השתל או בעיות נוספות בעתיד.

מבחינה זו, רופא השיניים עובר בעצם תהליך מדויק ומקיף שמטרתו לאבחן ולתכנן את ההשתלה בצורה הטובה ביותר עבור כל חולה.

צילומי CT לאבחון מדוייק של מצב הפה

עם המידע המדויק מהצילומי CT, רופא השיניים יכול לתכנן את ההשתלה בדיוק ולבצע את הטיפול בצורה הכי אופטימלית עבור המטופל.

זה מקנה יתרון רב בטיפולים של חסרי שיניים או במקרים שבהם העצם או המבנה האנטומי של הפה קשה ועדין ויש צורך בתכנון מדויק ומותאם אישית. נכון, צילומי ה – CT מספקים מבט תלת-ממדי על האזור, ובכך מאפשרים לרופא לראות את המבנה המדויק של העצם ושאר מבני הפה באופן פרטני ומדויק יותר.

בצילום CT ניתן לאבחן גם מבנים רגישים כמו תעלות עצב ורקמות רכות שאינן נראות בצורה ברורה בצילומי רנטגן דו-ממדיים הרגילים. הצילום CT נחשב לאחד הכלים החשובים ביותר בתחום הרפואה לאבחון ותכנון טיפולים רפואיים מדויקים יותר.

ברקמות הרכות ובמבני העצם שבפה, כולל שן ולסת, יש מספר מבנים קטנים ועדינים. היכולת לראות אותם בצורה מדויקת יכולה להיות הכרחית כדי למנוע פגיעה בהם במהלך תהליך ההשתלה.

ומה אם אני מפחד מהשתלות שיניים?

אנשים רבים חוששים מהשתלת שיניים, בין אם מדובר בחשש מהצלחת התהליך, בטיחותו, או חרדה מביצוע השתלת השיניים עצמה.

מבחינת הצלחת התהליך, מחקרים מעידים על 95% הצלחה לטווח ארוך. סיכוי מצוין לכל הדיעות. בידיים מנוסות של רופאי שיניים מצוינים כמו במרפאתנו, התהליך קל, מהיר, ובטוח. מרבית המטופלים שלנו מציינים כי לא חוו כאב או אפילו נפיחות.

גם מבחינה כלכלית אין מה לחשוש, שכן עם תעודת האחריות שלנו, שניתנת מראש עוד לפני תחילת הטיפול, שתל שנכשל יוחלף ללא עלות, או שיבוצע החזר כספי לשביעות רצונך.

למי שחש חרדה מטיפולי שיניים בכלל, או ספציפית מביצוע השתלות שיניים, אנו מציעים מגוון אפשרויות, החל מכדור הרגעה, ועד אפשרות של ביצוע השתלת שיניים תחת טשטוש עם מרדים, ואפילו הרדמה מלאה. מרפאתנו היא אחת הבודדות בישראל שקיבלו אישור ממשרד הבריאות לבצע השתלות שיניים בטשטוש או הרדמה מלאה. תוכל לנמנם, ולקום עם שיניים חדשות בתוך שעות מספר.

שאלות ותשובות בנושא השתלות שיניים

  • מה עושים במקרה של שתל נכשל?

    לשאלה זו צריכה להיות שאלה מקדימה: איך מגדירים ששתל נכשל?

    אז קודם כל, כישלון של שתל יכול להיות שבר מכאני שלו. זה נדיר מאד, ובמקרים הבודדים בהם נתקלים. מדובר בדרך כלל על עודף משמעותי של עומס סגרי באזור מסוים. בדרך כלל ללא איזון טוב בין צידי הפה.

    כישלון מסוג אחר יכול להיות כאשר העצם שמסביב לשתל נספגת והוא נותר חשוף. הכישלון במקרה זה יכול להיות אסתטי, קריא מראה מאד לא נעים של האזור שמחייב התערבות, או אבדן כזה של עצם שמונע מהשתל לתת את התמיכה הנדרשת לשיקום שמעליו.

    במקרה זה, בדרך כלל יש ניידות מסוימת שלו. לעיתים, שתל שנכשל אפילו נפלט עצמאית מהחניכיים. אז מה עושים? פשוט מאד, מתקינים שתל חלופי. בהנחה שיש עדיין עצם טובה כמה מילימטרים ימינה או שמאלה ניתן להתקין בהם שתל נוסף.

    אם העצם נספגה, נוכל תמיד לבנות עצם נוספת. אם גם זו לא אופציה, נוכל לשנות את סוג השיקום, למשל לעבור מגשר קבוע לתותבת נשלפת המעוגנת על השתלים שעוד נותרו.שתלים שבורים אפשר גם להשאיר בתוך העצם מבלי להוציא אותם. זה עדיף אם הם לא יוצרים דלקת או בעיה, שכן על מנת לחלץ שתל שמעוגן טוב בעצם יש לקדוח בה ולהסיר ממנה עוד שכבה וחבל על העצם.

  • האם יש העדפה לרופאי שיניים מאזורים מסוימים?

    ניתן למצוא רופאים מומחים בעלי כל הניסיון והידע פחת או יותר בכל האזורים בארץ: בצפון, בדרום ובמרכז. מומלץ לבדוק חוות דעת וביקורות באתרנו לפני כל פניה למרפאה או רופא מסוים, וגם אן מישהו איננו מופיע, קרוב לוודאי ששמענו עליו ונוכל לייעץ. כאשר מדובר בהשתלות שיניים נרחבות, המצריכות בניות עצם מורכבות, ראינו הרבה פעמים אנשים הנוסעים מקצה אחד של הארץ לקצה השני על מנת לעבור את הטיפול אצל רופא שיניים שהם סומכים עליו. חשוב לקחת בחשבון שכל טיפול, בין אם מדובר בתותבות על תיקתקים או בגשרים קבועים על שתלים, אורך בין 4-8 תורים לפחות, והנסיעות בהתאם.

  • מה עדיף? עקירה של שן בעייתית והשתלת שתל או טיפול שורש וכתר

    שאלה מצוינת שלא ניתן לתת עליה תשובה ללא בדיקה של המקרה הספציפי. במרפאות שלנו תמיד קודם כל חושבים על טובת המטופל ובוחרים את הטיפול המתאים ביותר. אנו מאמינים כי אם שן ניתנת להצלה, היא מהווה את הפתרון הטוב ביותר. כל שתל שאנו נשים, טוב ככל שיהיה, איננו מבטיח 100% של הצלחה או חוסר מוחלט של בעיות לאורך השנים. גם עם שתלים יש בעיות לעיתים, בדיוק כמו עם שיניים טבעיות. בהתאם, אלא אם הדבר מסכן את השיניים הסמוכות או את שלימות או נראות השיקום הסופי, או מעדיפים לשמור על שיניים טבעיות.

  • מה הוא המספר המינימלי של שתלים הנדרש לשיקום לסת ללא שיניים?

    התשובה לשאלה זו תלויה בסוג השיקום שאנו רוצים לבצע מעל השתלים, אך גם למבנה הלסת של המטופל. כך למשל ניתן יהיה להסתפק בשני שתלים בלבד על מנת לתמוך בתותבת עם מצמדים (תיקתקים) אם העצם טובה וניתן לשים בה שתלים ארוכים ורחבים.

    אך יהיה צורך בלפחות 4 שתלים אם מדובר בעצם המאפשרת לבצע בה השתלת שיניים עם שתלים צרים או קצרים. כמו כן יהיה צורך בתוספת שתלים אם יהיה מדובר באדם שיש לו שרירי לעיסה חזקים לעומת אדם שהעומס של הלעיסה אצלו חלש יותר. הכל עניין של יחס בין העומס הצפוי לכמות התמיכה שהשתלים מספקים.

    אלטרנטיבה אחרת – גשר קבוע

    אם מעוניינים בשיקום של גשר קבוע מעל שתלים, ולא בשיקום נשלף, המינימום הוא 4 שתלים, כמו למשל בשיטת אול און פור. שיטה זו מאפשרת לקבל גשר של עד 12 שיניים הנתמך באמצעות ארבעה שתלים בלבד. עם זאת, תוספת של יותר שתלים תיתן יותר ביטחון בהישרדות השיקום לטווח הארוך.

    כמו כן, לאדם רגיל יש באופן נורמלי 14 שיניים בלסת ומאחוריהן עוד שתי שיני בינה. את שיני הבינה נהוג לא לשחזר, אבל באופן אידיאלי רצוי לבצע את כל השיניים הטוחנות אם רוצים תפקוד מלא. ההמלצה היא לבצע השתלת שיניים המכילה שמונה שתלים בלסת על מנת לאפשר תמיכה נאותה לגשר של 14 שיניים, ו-6 שתלים על מנת לשקם לסת עם 12 שיניים. ריבוי שתלים בלסת עשוי לגרום לצפיפות רבה בינם. כאשר מבצעים שתלים בצפיפות, העצם איננה יכולה לעמוד במעמסה ונספגת עם הזמן, מה שגורם לכישלון השתלים והשיקום שמעליהם.

  • כמה זמן שורדים שתלים דנטליים בפה?

    שתלים דנטליים אינם מתכלים שכן הם עשויים מטיטניום. נהוג לאמוד את משך הישארותם הממוצע בפה באחוזי הישרדות. המחקרים מעידים על 95% סיכוי להישרדות השתלים בפיך במשך 5 שנים, 92% בעשור, וגם לאחר 20 שנה מודבר ב-82%. בהתאם, שתלים בורגיים הם תהליך בטוח וצפוי המחזיק מעמד לאורך טווח. על מנת ששתל דנטאלי יחזיק תקופה ארוכה, יש להקפיד על תחזוקה שוטפת, כמו בשאלה הקודמת. הישרדותם של שתלים בזאליים לעומת זאת טובה פחות ועומדת על 70% בלבד ב-5 שנים.

  • האם יש צורך לתחזק שתלים על בסיס שוטף?

    כמו כל מכשיר, אביזר או אפילו חלק גוף, כל דבר בעולם זקוק לתחזוקה שוטפת, וכך הוא גם לגבי השתלות שיניים. חשוב מאד להקפיד על 3 דברים: היגיינת פה טובה יומיומית שבה מצחצחים שיניים וגם את השתלים היא קריטית למניעת דלקות חניכיים. דלקות חניכיים גורמות לנסיגה של העצם התומכת בשתלים ועשויה להוביל לכישלונם. מעבר לתחזוקה היומיומית, חשוב להגיע לשיננית לפחות אחת לחצי שנה על מנת להסיר את האבנית המצטברת סביב השתלים. דבר שלישי, שלצערי איננו מיושם במרבית המקרים: חשוב לבצע אחת לשנתיים שלוש איזון סגרי של הכתרים או התותבות הנתמכים על ידי השתלים. חוסר איזון כזה עשוי להוביל לעומס יתר שיגרום לנסיגות עצם ולעיתים אפילו לשברים בשתלים. בהתאם, יש לבצע תחזוקה שוטפת. טיפ חשוב למניעת דלקות סביב שתלים: אנו ממליצים לעשות שימוש יומיומי במכשיר הנקרא 'סילונית'. סילון המים המיוצר על ידי המכשיר מרחיק את החיידקים פיזית מאזור השתל ולדעתנו יש לו יתרון בשמירה על שתלים לאורך טווח.

  • כמה זמן לאחר שנעקרה השן המקורית רצוי לבצע השתלת שיניים?

    המקרים יעדיפו רופאי שיניים לבצע עקירה, להמתין חודשיים ורק אז לבצע השתלות שיניים. עם זאת, קיימים לא מעט מקרים בהם ניתן לעקור שיניים ובאותו רגע להחדיר לתוך החור שנותר את השתלים. תהליך כזה נקרא השתלה מיידית. יש לבדוק עוד לפני העקירה את כמות העצם שתיוותר, לאמוד את המבנה שלה ואת הדחיסות שלה באמצעות צילום סיטי, ולהימנע במידת הניתן מביצוע השתלות שיניים באזורים מזוהמים בצורה משמעותית, שלא ניתן יהיה לנקות בצורה מספקת טרם ביצוע השתלות שיניים באזור.

  • האם כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות שיניים?

    על פי החוק במדינת ישראל של שנת 2019 עת כתיבת שורות אלו, כל רופא שיניים שעבר הכשרה בתחום יכול לבצע השתלות שיניים. הקורסים בענף שונים זה מזה בהיקפם ובדגשים שהם נותנים. יש כאלה המסתפקים ב-3 ימים, ויש כאלה הנמשכים שנה ויותר. גם מומחה פה ולסת או מומחה חניכיים יכולים לבצע השתלות שיניים, אך לא רק הם. נשאלת השאלה מה עדיף בעיניך: מומחה שזה עתה סיים את ההתמחות, או רופא שיניים כללי בעל ניסיון רב בביצוע השתלות? לעניות דעתי, רצוי למצוא רופא שיניים או מומחה שיש להם ניסיון רב בתחום, והכי חשוב, שתהיה לך תחושת ביטחון שאתה נמצא בידיים טובות ומטופל על ידי אדם שבמקרה של הסתבכות נדירה ככל שתהיה, ייקח אחריות ויסדר את המצב מיידית.

  • עד איזה גיל ניתן לעשות השתלות שיניים?

    ביצוע של השתלות שיניים איננו קשור לגיל, אלא לכמות העצם בפה ולמצב הבריאותי של מקבל השתלים. ניתן לבצע השתלות שיניים גם לאנשים בני 90 ומעלה, וכל זאת בתנאי שיש להם מספיק נפח עצם על מנת לקבל את השתלים, ושמצב בריאותם תקין.