הרמת סינוס סגורה

הרמת סינוס סגורה היא שיטה שאיננה מבוצעת עוד. היא נתפסה במשך שנים רבות אירוע בעייתי מבחינת המטופל. נצפו לא מעט מקרים של כאב ונפיחות לאחר ביצוע הרמת סינוס סגורה. היום עם שימוש בתרופות מיוחדות ניתן להוריד את התופעות הנ"ל למינימום, אולם רבים היו מעדיפים להימנע מביצוע כירורגיה בכלל, ואם אין ברירה, לעבור אותה בצורה כמה שפחות פולשנית.

אם אתם רוצים להבין מאמר זה לעומקו, כדאי לכם לקרוא קודם כל את המאמר הרמת סינוס – המדריך המלא.

הרמת סינוס סגורה באמצעות שתל ה IRaise

לטובת אלו הומצא שתל ה IRaise. מדובר בשתל שיש בו תעלה חלולה. השתל מוחדר מתוך הפה דרך קדח מינימלי עד שהוא פורץ בעדינות אל תוך חלל הסינוס. דרך התעלה שבתוך השתל מעבירים נוזל הדוחק את הרירית המרפדת את הסינוס (הממברנה השניידריאנית) כלפי מעלה. לאחר שהרירית מתרוממת, היא מפנה מקום בסינוס לנוזל המכיל עצם במצב כתוש ונוזלי.

חלל הסינוס מתמלא בעצם הכתושה, שהופכת עם הזמן (כ -6  עד 8 חודשים) לחלק אינטגרלי מעצם הלסת ונותנת עיגון לשתלים דנטליים. בסיום החדרת העצם הנוזלית לסינוס, את שתל ה IRaise משאירים במקומו והעצם שנוצרת עוטפת אותו ומתגבשת סביבו ליצירת שתל טוב ומעוגן שניתן לבנות עליו מבנים וכתרים. תוכלו לצפות בסרטון שלמטה כדי להבין את התהליך עד תומו.

הרמת סינוס סגורה

מהם היתרונות בהרמת סינוס סגורה?

ביצוע הרמת סינוס עם שתלים מסוג זה חוסכת לנו ביצוע קלאסי של הרמת סינוס בשני שלבים:

  1. שלב ראשון – בניית העצם
  2. שלב שני: ניתוח נוסף להתקנת שתלים דנטליים.

עם זאת גם כשמבצעים הרמת סינוס סגורה ניתן בדרך כלל לבצע שתלים ביום אחד ובחלק לא מבוטל מהמקרים ניתן לבצע שתלים ביום אחד גם כשצריך הרמות סינוס פתוחות, זאת כל עוד יש מינימום של עצם המאפשר לתת לשתל החדש יציבות ראשונית.

זאת ועוד, שתל ה- iRaise איננו מתאים למצבים המחייבים הרמת סינוס פתוחה, אלא רק לסגורות. הסיבה לכך היא שחייבים מספיק עצם כדי לתת עיגון לשתל. חייבת להיות שכבת עצם מתחת לסינוס של לפחות 5 עד 7 מילימטר. מצבים אלו מלכתחילה מצריכים הרמת סינוס סגורה ולפעמים אין צורך בכלל בהרמת סינוס עם כמות עצם כזו וניתן לעשות שימוש בטכניקה של שתלים קצרים ללא הרמת סינוס כלל.

הרמת סינוס סגורה – חסרונות

המינוס העיקרי בשיטה הוא שהרופא לא יכול לראות את רירית הסינוס וכך יש סיכוי שיפספס מקרים בהם יש קרע ברירית זו. קרע ברירית עשוי להוביל להתפזרות העצם החדשה בכל חלל הסינוס, לזיהום, ובהתאם לצורך בטיפול נוסף לניקוי הסינוס במסגרת מחלקת אף אוזן גרון. בהתאם, גם חדירתה של שיטה זו לשוק רפואת השיניים בישראל היא חלקית.

בקיצור, אם ניסיתם לקבל מהמאמר שלפניכם המלצה חד משמעית על ביצוע שתלי iRaise כדי לחסוך הרמת סינוס, לא תקבלו אותה כאן. דעתנו חלוקה. במקרים בהם יש 5 מ"מ של עצם מתחת לסינוס, ניתן בכל מקרה לבצע הרמת סינוס סגורה עם שתלים בשלב אחד גם עם שתלים רגילים, ללא צורך בשתל האיירייז.

במצבים בהם לא ניתן לקבל עיגון לשתל כי אין מספיק עצם, לא יעזור לנו השתל הנ"ל ובכל מקרה נהיה חייבים הרמת סינוס פתוחה. בסך הכל מדובר בדרך נוספת לבצע הרמת סינוס ויש לה פלוסים ומינוסים כמו כל שיטה אחרת.