ציוד ומכשירים במרפאת שיניים

חוץ מהכסא הדנטאלי עליו אתם יושבים, ישנם עוד מכשירים רבים בסביבת העבודה של אותו רופא שיניים. רופא שיניים נעזר בציוד רפואי ובמכשירים משוכללים העוזרים לו לבצע טיפולי שיניים מצויינים.

בתמונה הבאה ניתן לראות בצד השמאלי ביותר יחידה הנקראת "מזרק שלוש הפעולות". ליחידה זו שני כפתורים. אחד המוציא מיים , והשני אויר. לחיצה משולבת יוצרת רשף.

מימין ליחידה זו: "הטורבינה המהירה" המכונה "הי-ספיד". ליחידה זו מתחבר מקדח ומסביבו יוצא רשף מיים שמטרתו – קירור המקדח ומניעת התחממות השן . מקדחה זו נעה במהירות של 150,000 סיבובים בדקה. רופא שיניים ישתמש בטורבינה זו כאשר יש צורך בהסרה מהירה של חומר שן, כמו ביצוע סתימות והשחזת שיניים לכתרים.

מימינו – מנוע אליו מתחבר מכשיר הנקרא זויתן או ידיתן. מנוע זה מכונה "לו-ספיד" והוא נע במהירות 30,000 סיבובים לדקה. בדרך כלל אין לו קירור מיים. רופא שיניים משתמש בחלק זה כאשר יש צורך בהסרה איטית של חומר שן, כגון בשלבים שונים של בצוע סתימה.

המכשיר הימני ביותר בתמונה משמש את רופא שיניים להסרת אבנית בעזרת רעידות על קוליות . שיננית תעשה שימוש רב במכשיר.

בתמונה הבאה ניתן לראות מצלמת רנטגן פאנורמי בתוך מרפאת שיניים. המצלמה מאפשרת תצלום פאנורמי בו במקום ומונעת צורך בהפניית המטופל אל מכון צילום חיצוני.
מצלמות כאלה ניתן למצוא בדרך כלל במרפאות המבצעות השתלת שיניים.

בתמונה הבאה ניתן לראות מכשיר לגז צחוק המאפשר טשטוש קל של המטופל, ומסייע בהפחתת חרדה ובמידה מסוימת משפיעה על הפחתת הכאב.

בתמונה הבאה ניתן לראות סביבת עבודת הרופא , ואת מכשיר הפיתוח לצילומי רנטגן . בחלק מהמרפאות ניתן לעשות גם צילום רנטגן דיגיטאלי. ניתן לראות בתמונה משמאל מצלמת רנטגן עם רמת חשיפה נמוכה מאד.

בתמונה הבאה אוטוקלאב שהוא מכשיר לעיקור כלים . מכשיר זה מחויב על ידי משרד הבריאות לכל מראת שיניים.

משמאל לכסא הדנטאלי יש חיבור למירקקה אליה ניתן לירוק. ניתן לראות שמהצד השמאלי למירקקה יש צינורות לשימוש הסייעת – צינור סאקשן דק השואב רוק בעיקר וצינור סאקשן רחב השואב גם רוק וגם שאריות נוספות מהפה. לעיתים ניתן למצוא גם עוד מכשיר אחד או שניים , למשל בתמונה יש מצלמה דיגטאלית .

מכשירים שניתן למצוא בכל מרפאת שיניים

מכשירים לביצוע שתלים דנטליים

  • פיזיודיספנסר – מכשיר המשמש לקידוח החור לתוכו יוחדר השתל. המכשיר מקרר את המקדחים באמצעות השפרצת מים פיזיולוגיים על המקדח וניתן לשלוט בו עם מהירות הסיבוב והכח שהוא מפעיל.
  • פיאזו-אלקטריק – מכשיר העובד באמצעות רעידות אולטראסוניות ומשמש לחיתוך, קידוח וניקוי באזורים מסוימים. משמש בעיקר לבניות עצם וגם הרמת סינוס.
  • לייזר דנטלי – משמש לחיתוך נגעים בחניכיים ועצירת דימום בעת השתלות שיניים וניתוחים כירורגיים.
  • אלקטרוסרג׳ – מכשיר המשתמש בחשמל על מנת לחמם קצה של מכשיר, בדומה למלחם. מטרתו לחיתוך ועצירת דימומים בדומה ללייזר