איך משלימים חוסר שיניים מלא בלסת
איך משלימים חוסר של שן אחת או כמה?
השתלות שיניים ביום אחד
השתלות שיניים תחת טשטוש או הרדמה מלאה
אול און פור ושתלים בהטהיה
הרמת סינוס ואיך לעקוף את הצורך בה

השתלות שיניים

האם אתה סובל מחוסר שיניים או מתותבות מציקות? אם כבר הצצת באתרים ואולי גם ראית סרטונים על השתלות שיניים. כאן ננסה לעשות לך סדר באפשרויות השונות העומדות בפניך.

תוכל לצפות בסדרה של סרטוני הדרכה בעברית. באמצעותם תבין ללא צורך בקריאה ממושכת מה כדאי לך לעשות.

אם אתה מחפש פתרון שאיננו כולל השתלות שיניים, משל באמצעות תותבות או גשרי חרסינה, אנא לחץ כאן.

אנו מאמינים כי את ההחלטה על השימוש בשיטה הטובה ביותר לגבי סוג הטיפול יש לקבל יחד איתך אחרי שתקרא את הכתבות ותראה את הסרטונים – יהיו לך יותר כלים להשתתף בדיון ולהיות שותף פעיל בקבלת ההחלטות הנוגעות לבריאותך. צפייה נעימה וטיפול קל.

שיטות לביצוע השתלות שיניים

שיטות נפוצות לביצוע השתלות שיניים מצוינות באתר.

  • השתלת שיניים קלאסית
  • שיטות חדישות יותר כמו השתלת שיניים ביום אחד
  • ביניהן שיטות חדשניות כמו אול און פור
  • שתלים בהטיה או שתלים בזאליים

תוכלו למצוא באתר השתלות שיניים עם שתלים חובקים שהיו מקובלים בשנות ה-60 ועושים חזרה ובגדול ושיטות אחרות כמו שתלים זיגומטיים.

סוגי שתלים דנטליים

סוגי שתלים

קיימים לא מעט סוגי שתלים דנטליים. כאשר המילה סוגים מתייחסת בעיקר לחברה המייצרת את השתלים, ולא להבדל מהותי בינם. כמעט כל השתלים הדנטליים בעולם עשויים מאותו חומר: טיטניום. רובם המכריע נראה כמו דיבל שיש לו הברגה חיצונית והברגה פנימית. האחידות בצורה בין כל השתלים בעולם מאפשרת במרבית המקרים להשתמש בחלקים תואמים בין חברות שונות.

 

שתלים בזאליים

קיימים בעולם גם שתלים שאינם בצורת דיבל, לדוגמא: שתלים בזאלים (בתמונה למעלה), שתלים חובקים ואחרים, אולם הם נדירים בשימוש. שכן התקנתם מורכבת יותר, והיכולת שלהם להחזיק לטווח הארוך פחותה מזו של שתלים בורגיים. יצרנים שונים מייחסים תכונות טובות יותר לשתלים שהם מייצרים וטורחים על ציפוי פני שטח שונה, ושלל צורות לתבריג החיצוני.

בפועל ההבדלים הנ"ל אינם מסתכמים בתוצאה שונה משמעותית מבחינתך כמטופל, שכן כל השתלים מצליחים ברמה של 95-97% ושורדים את אותו זמן. אנו מתחילים לראות הבדל בשנים האחרונות (נכון לכתיבת שורות אלה ב- 2019) עם שתלים המיוצרים מחומרים שונים. למשל שתלים דנטליים העשויים מזירקוניה (ראה תמונה בהמשך) או חומר פלסטי בשם PEEK , אולם שתלים אלה עדין מוגבלים בשימושים שלהם ואינם מתאימים לכל מקרה. שתלים חדשים נמצאים בפיתוח כל הזמן.

שתלים דנטליים העשויים מזירקוניה

שתל פירמידיון

כל חברה מנסה לשפר על הקיים תוך המצאת פטנטים מתקדמים שמטרתם שיפור אחיזת העצם בשתל. רק לשם דוגמא: פיתוח ישראלי יצר שתל שכשהוא מוחדר לעצם הוא נפתח לצדדים, ובכך משפר את העיגון. הוא מכונה: שתל פירמידיון. כל השתלים נקלטים ב-95% מהמקרים ונדחים ב-5% מהמקרים, ויחזיקו בפה שנים רבות.

שתל פירמידיון

שלבים בתהליך השתלות שיניים

על מנת לבצע השתלות שיניים יש לעבור מספר שלבים:

1. מציאת רופא שיניים מיומן ומומחה  – בראש ובראשונה, חובה להגיע קודם כל אל רופא שיניים מיומן בתחום. על רופא השיניים לבצע אבחון מסודר של המצב בפיך ובהתאם לצרכים של. למה שהפה שלך מאפשר וליכולתך הרפואית, הכלכלית והרגשית לעמוד בטיפול המוצע, יבנה לך תכנית טיפול מסודרת.

2. אבחון רפואי על ידי צילום סיטי – כלי חשוב מאד בביצוע האבחון הנ"ל הוא צילום סיטי. הצילום מאפשר לרופא שיניים לראות בצורה תלת ממדית את מבנה עצם הלסת שלך, ומאפשר לו להימנע מפגיעה בכל מיני מבנים אחרים בלסת, כמו תעלת העצב בלסת התחתונה או חלל האוויר של הסינוס בלסת העליונה. לפעמים רופא שיניים רואה בצילום כי אין מספיק נפח עצם על מנת לבצע השתלות שיניים באזור מסוים, ואז יהיה צורך לבנות עצם נוספת.

בניית עצם על ידי הרמת סינוס

דוגמאות לשיטות ידועות המאפשרות בניית עצם הן הרמת סינוספיצול רכס ובניית עצם עם בלוקים. על כולם ניתן לקרוא מאמרים בחלק של 'הרמת סינוס ובניות עצם' באתר. השתלות שיניים כיום הן בדרך כלל תהליך קל ופשוט, שניתן לביצוע ביד מיומנת ללא כאב משמעותי או נפיחות. בחלק מהמקרים יש לחכות מספר חודשים עד לקליטת השתלים לפני שבונים עליהם כתרים או תותבות נשלפות. אבל יותר ויותר אנשים מקבלים היום השתלות שיניים ביום אחד, עם כתרים קבועים בפה כבר ביום הראשון, בתהליך האורך לא יותר משלוש שעות…

השתלות שיניים או גשר?

כאשר חסרה שן אחת או שתיים ניתן להשלים את השיניים החסרות על ידי השתלות שיניים או על ידי גשר חרסינה. הבעיה היא שעל מנת לבצע גשר חרסינה חייבים להשחיז את השיניים הסמוכות למרווח – אחת מקדימה ואחת מאחורה כך שיתנו תמיכה לחלק המרכזי שתלוי באוויר.

כאשר מבצעים השתלות שיניים מדובר בתהליך שמרני יותר השומר על השיניים הקיימות זאת ועוד: עם השנים נפתח מתחת לגשר מרווח, שכן עצם שאין בה שיניים או השתלות שיניים נוטה להיספג, ואז גם גובה החניכיים העוטפים אותה יורד.

אם רק מגשרים על המרווח, עם השנים יפתח מתחת לגשר רווח ותהיה כניסה של מזון לשם. ביצוע של השתלות שיניים מונע את ספיגת העצם במידה רבה, ואז אין מרווח. השינוי במתאר החניכיים מוביל לכך שגשר יש להחליף בממוצע אחת ל-8 שנים. בעוד ששתלים עשויים להישאר בפה הרבה יותר מכך.

מחירן של השתלות שיניים בישראל

מחירן של השתלות שיניים בישראל

נתחיל מזה שעלות הביצוע של השתלות שיניים איננו מושפע רק מעלות השתל עצמו בעת ביצוע השתלות שיניים יש לרופא השיניים הוצאות רבות נוספות בהן חומרים שונים (תפרים, הרדמות וכו), עלויות כח אדם (פקידה, סייעת וכו) ואפילו עלות הביטוח שלו נגד תביעה במקרה של הסתבכות, שעלותה עלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים בשנה. בנוסף, התמחור לביצוע השתלות שיניים ישתנה בהתאם למספר השתלים בפה. הזמן הדרוש לביצועם, אם צריך לבצע גם עיבויי עצם אם לאו. וכמובן: מומחיותו של הרופא. מומחים יבקשו בדרך כלל יותר כסף מאשר רופאים כלליים.

ביצוע השתלות שיניים במרכז הארץ יעלה בדרך כלל יותר מאשר ביצוע של השתלות שיניים בפריפריה. כמו בכל ענף כלכלי אחר: עניין של היצע וביקוש לעומת יכולת האוכלוסייה לשלם בעבור השירות. מכיוון שמדובר בנושא מורכב המשתנה באופן אישי מאדם לאדם.

אנו ממליצים לך לצפות בהרצאה בנושא בלינק הבא: השתלות שיניים מחיר

סיכונים בעת ביצוע השתלות שיניים

ניתן לחלק את הסיכונים לסיכונים בעת ביצוע השתלת שיניים ולסיכונים המתפתחים עם השנים. ברמה המידית, הסיכונים העיקריים בעת ביצוע השתלות שיניים ברובם. תופעות לוואי כמו כאב ונפיחות ניתנים למניעה על ידי טיפול תרופתי הכולל אנטיביוטיקה וחומרים נוגדי נפיחות.

סיכונים משמעותיים יותר הם פגיעה במבנים הקשורים לעצם כמו פגיעה בסינוס בלסת העליונה, ובעצב המאפשר את התחושה בשפה התחתונה בעת ביצוע השתלות שיניים בלסת תחתונה. שני סיכונים אלו ניתנים למניעה אם עושים שימוש בצילומי סיטי מקדימים, המראים לרופא המבצע היכן להימנע מלשים את השתלים. כמו כן, בחירה ברופא שיניים עם יותר ניסיון תמנע פגיעה כתוצאה מטעות אנוש.

ברמה של שנים קדימה, הסיכון העיקרי הוא התפתחות דלקות חניכיים סביב השתל, מה שמכונה בשפה מקצועית פרי-אימפלנטיטיס, או מחלת סובב השתל. דלקת זו גורמת לספיגת עצם סביב השתל ועלולה להוביל לכישלונו. שמירה נאותה על היגיינה יומיומית וביקורות אצל רופא השיניים ימנעו את הבעיה ותזכו לעשות שימוש בשתל ללא בעיות לאורך שנים..

השתלות שיניים קידמיות

השתלות שיניים קדמיות:

השתלות שיניים באזור הקדמי של הפה מורכבות פחות מאשר ביצוע השתלות שיניים באזור האחורי של הפה מהסיבה הפשוטה שבדרך כלל נפח העצם באזורים הקדמיים טוב יותר מאשר באזורים האחוריים, ואז קל יותר להחדיר את השתלים למקומם.

מצד שני, השתלות שיניים באזור הקדמי (המכונות בלשון מקצועית: השתלות שיניים באזור האסתטי) בעייתיות הרבה יותר מכיוון שקשה להגיע לתוצאה אסתטית טובה בעת ביצוע שתלים בודדים בין שיניים קיימות.

הסיבה לכך נעוצה בעובדה שקוטרו וצורתו של שתל שונים מאד מהמתאר של שן טבעית. קוטר נורמלי של שורש עשוי לעמוד על 6-8 מ"מ בעוד ששתל נורמלי לאזור זה קוטרו 3.75 מ"מ בלבד ולפעמים פחות. באזור האחורי השינוי האסתטי איננו ניכר כלל ועיקר, שכן הלשון והלחיים מסתירים אותו, אולם באזורים קדמיים, כל שינוי קטן נתפס כמפריע למתבונן.

בהתאם, עליך לבחור ברופא שיניים טוב היודע להתמודד עם הנושא האסתטי, ומלווה בטכנאי חרסינה מצוין שיכול למצוא פתרונות ולהוביל את התוצאה לכיוון מצוין. עניין זה הוא קריטי, ואנו מציעים לך לא לחסוך.

ביצוע שתל על ידי רופא שלא עבר הכשרה ספציפית על ביצוע השתלות שיניים באזור האסתטי ואיננו מקפיד על פתיחת חניכיים בצורה נכונה למקרה עשוי להסתיים בפשרה כואבת על חשבון נראות החיוך שלך.

השתלות שיניים טוחנות

בעת ביצוע השתלות בשיניים טוחנות אחוריות, יש לקחת בחשבון מספר גורמים.

  1. האחד והחשוב בינהם, הוא המרחק מהסינוסים או מהעצב, על מנת למנוע פגיעה.
  2. גורם שני, הוא העומס היחסי הצפוי על השתלים לאחר שניתן יהיה ללעוס עליהם. העומס באזורים האחוריים של הפה גדול פי 3 מאשר העומס באזורים הקדמיים שלו.
  3. גורם שלישי הוא היחס בין מיקום השתל על רכס העצם, באופן יחסי לשיניים הנמצאות בלסת הנגדית. את כל הדברים האלו ומניין לא מבוטל של גורמים אחרים, צריך רופא שיניים לחשב מראש על מנת לודא את הצלחת הטיפול ואת הישרדותו בטווח הארוך. חישוב לא נכון של זויות השתלים והעומס עליהם יוביל במוקדם או במאוחר לכישלון השיקום כולו.

הניסיון המצטבר במרפאות שלנו בנושא של השתלות שיניים מאפשר לנו לתת לך חוויה טיפולית קלה יחסית, מהירה (השתלות שיניים ביום אחד כבר אמרנו?) וכמעט ללא כאבים, חרדה או נפיחות. בחלק לא מבוטל מהמרפאות ניתן גם לפרוס את העלות של ביצוע טיפול שיניים זה עד ל-60 תשלומים…! למי לפנות?

הסתכלו באתר למעלה בכפתור מרפאות וערים או היעזרו ב-"איתור מרפאה קרובה" על מנת לאתר מרפאת שיניים קרובה אליכם. לא בכל מרפאה מבצעים השתלות שיניים, וגם באלו המבצעות השתלות שיניים לא תמיד ניתן לבצע השתלות שיניים ביום אחד, אול און פור או הרמות סינוס במקרה ויש לכם צורך בייעוץ נוסף, או שתרצו ליצור איתנו קשר, לשלוח לנו צילומים ועוד, תוכלו להשתמש בפורום שאלות ותשובות שבאתר, או לשלוח לנו מייל דרך צור קשר'.

הייעוץ שלנו הוא חינם, ובמרפאות 'טיפול בחיוך' של דר' מאיר אבירם הבדיקה ראשונית חינם, וכך גם צילומים פנורמיים. ואפילו צילום סיטי הנדרש לפני ביצוע השתלות שיניים. תוכלו להגיע לבדיקה ללא עלות וללא התחייבות, להיבדק על ידי צוות המרפאה ולקבל פתרונות יעילים לחוסר השיניים או לתותבות המציקות לכם.

שאלות ותשובות בנושא השתלות שיניים

  • מה עושים במקרה של שתל נכשל?

    לשאלה זו צריכה להיות שאלה מקדימה: איך מגדירים ששתל נכשל?

    אז קודם כל, כישלון של שתל יכול להיות שבר מכאני שלו. זה נדיר מאד, ובמקרים הבודדים בהם נתקלים. מדובר בדרך כלל על עודף משמעותי של עומס סגרי באזור מסוים. בדרך כלל ללא איזון טוב בין צידי הפה.

    כישלון מסוג אחר יכול להיות כאשר העצם שמסביב לשתל נספגת והוא נותר חשוף. הכישלון במקרה זה יכול להיות אסתטי, קריא מראה מאד לא נעים של האזור שמחייב התערבות, או אבדן כזה של עצם שמונע מהשתל לתת את התמיכה הנדרשת לשיקום שמעליו.

    במקרה זה, בדרך כלל יש ניידות מסוימת שלו. לעיתים, שתל שנכשל אפילו נפלט עצמאית מהחניכיים. אז מה עושים? פשוט מאד, מתקינים שתל חלופי. בהנחה שיש עדיין עצם טובה כמה מילימטרים ימינה או שמאלה ניתן להתקין בהם שתל נוסף.

    אם העצם נספגה, נוכל תמיד לבנות עצם נוספת. אם גם זו לא אופציה, נוכל לשנות את סוג השיקום, למשל לעבור מגשר קבוע לתותבת נשלפת המעוגנת על השתלים שעוד נותרו.שתלים שבורים אפשר גם להשאיר בתוך העצם מבלי להוציא אותם. זה עדיף אם הם לא יוצרים דלקת או בעיה, שכן על מנת לחלץ שתל שמעוגן טוב בעצם יש לקדוח בה ולהסיר ממנה עוד שכבה וחבל על העצם.

  • האם יש העדפה לרופאי שיניים מאזורים מסוימים?

    ניתן למצוא רופאים מומחים בעלי כל הניסיון והידע פחת או יותר בכל האזורים בארץ: בצפון, בדרום ובמרכז. מומלץ לבדוק חוות דעת וביקורות באתרנו לפני כל פניה למרפאה או רופא מסוים, וגם אן מישהו איננו מופיע, קרוב לוודאי ששמענו עליו ונוכל לייעץ. כאשר מדובר בהשתלות שיניים נרחבות, המצריכות בניות עצם מורכבות, ראינו הרבה פעמים אנשים הנוסעים מקצה אחד של הארץ לקצה השני על מנת לעבור את הטיפול אצל רופא שיניים שהם סומכים עליו. חשוב לקחת בחשבון שכל טיפול, בין אם מדובר בתותבות על תיקתקים או בגשרים קבועים על שתלים, אורך בין 4-8 תורים לפחות, והנסיעות בהתאם.

  • מה עדיף? עקירה של שן בעייתית והשתלת שתל או טיפול שורש וכתר

    שאלה מצוינת שלא ניתן לתת עליה תשובה ללא בדיקה של המקרה הספציפי. במרפאות שלנו תמיד קודם כל חושבים על טובת המטופל ובוחרים את הטיפול המתאים ביותר. אנו מאמינים כי אם שן ניתנת להצלה, היא מהווה את הפתרון הטוב ביותר. כל שתל שאנו נשים, טוב ככל שיהיה, איננו מבטיח 100% של הצלחה או חוסר מוחלט של בעיות לאורך השנים. גם עם שתלים יש בעיות לעיתים, בדיוק כמו עם שיניים טבעיות. בהתאם, אלא אם הדבר מסכן את השיניים הסמוכות או את שלימות או נראות השיקום הסופי, או מעדיפים לשמור על שיניים טבעיות.

  • מה הוא המספר המינימלי של שתלים הנדרש לשיקום לסת ללא שיניים?

    התשובה לשאלה זו תלויה בסוג השיקום שאנו רוצים לבצע מעל השתלים, אך גם למבנה הלסת של המטופל. כך למשל ניתן יהיה להסתפק בשני שתלים בלבד על מנת לתמוך בתותבת עם מצמדים (תיקתקים) אם העצם טובה וניתן לשים בה שתלים ארוכים ורחבים.

    אך יהיה צורך בלפחות 4 שתלים אם מדובר בעצם המאפשרת לבצע בה השתלת שיניים עם שתלים צרים או קצרים. כמו כן יהיה צורך בתוספת שתלים אם יהיה מדובר באדם שיש לו שרירי לעיסה חזקים לעומת אדם שהעומס של הלעיסה אצלו חלש יותר. הכל עניין של יחס בין העומס הצפוי לכמות התמיכה שהשתלים מספקים.

    אלטרנטיבה אחרת – גשר קבוע

    אם מעוניינים בשיקום של גשר קבוע מעל שתלים, ולא בשיקום נשלף, המינימום הוא 4 שתלים, כמו למשל בשיטת אול און פור. שיטה זו מאפשרת לקבל גשר של עד 12 שיניים הנתמך באמצעות ארבעה שתלים בלבד. עם זאת, תוספת של יותר שתלים תיתן יותר ביטחון בהישרדות השיקום לטווח הארוך.

    כמו כן, לאדם רגיל יש באופן נורמלי 14 שיניים בלסת ומאחוריהן עוד שתי שיני בינה. את שיני הבינה נהוג לא לשחזר, אבל באופן אידיאלי רצוי לבצע את כל השיניים הטוחנות אם רוצים תפקוד מלא. ההמלצה היא לבצע השתלת שיניים המכילה שמונה שתלים בלסת על מנת לאפשר תמיכה נאותה לגשר של 14 שיניים, ו-6 שתלים על מנת לשקם לסת עם 12 שיניים. ריבוי שתלים בלסת עשוי לגרום לצפיפות רבה בינם. כאשר מבצעים שתלים בצפיפות, העצם איננה יכולה לעמוד במעמסה ונספגת עם הזמן, מה שגורם לכישלון השתלים והשיקום שמעליהם.

  • כמה זמן שורדים שתלים דנטליים בפה?

    שתלים דנטליים אינם מתכלים שכן הם עשויים מטיטניום. נהוג לאמוד את משך הישארותם הממוצע בפה באחוזי הישרדות. המחקרים מעידים על 95% סיכוי להישרדות השתלים בפיך במשך 5 שנים, 92% בעשור, וגם לאחר 20 שנה מודבר ב-82%. בהתאם, שתלים בורגיים הם תהליך בטוח וצפוי המחזיק מעמד לאורך טווח. על מנת ששתל דנטאלי יחזיק תקופה ארוכה, יש להקפיד על תחזוקה שוטפת, כמו בשאלה הקודמת. הישרדותם של שתלים בזאליים לעומת זאת טובה פחות ועומדת על 70% בלבד ב-5 שנים.

  • האם יש צורך לתחזק שתלים על בסיס שוטף?

    כמו כל מכשיר, אביזר או אפילו חלק גוף, כל דבר בעולם זקוק לתחזוקה שוטפת, וכך הוא גם לגבי השתלות שיניים. חשוב מאד להקפיד על 3 דברים: היגיינת פה טובה יומיומית שבה מצחצחים שיניים וגם את השתלים היא קריטית למניעת דלקות חניכיים. דלקות חניכיים גורמות לנסיגה של העצם התומכת בשתלים ועשויה להוביל לכישלונם. מעבר לתחזוקה היומיומית, חשוב להגיע לשיננית לפחות אחת לחצי שנה על מנת להסיר את האבנית המצטברת סביב השתלים. דבר שלישי, שלצערי איננו מיושם במרבית המקרים: חשוב לבצע אחת לשנתיים שלוש איזון סגרי של הכתרים או התותבות הנתמכים על ידי השתלים. חוסר איזון כזה עשוי להוביל לעומס יתר שיגרום לנסיגות עצם ולעיתים אפילו לשברים בשתלים. בהתאם, יש לבצע תחזוקה שוטפת. טיפ חשוב למניעת דלקות סביב שתלים: אנו ממליצים לעשות שימוש יומיומי במכשיר הנקרא 'סילונית'. סילון המים המיוצר על ידי המכשיר מרחיק את החיידקים פיזית מאזור השתל ולדעתנו יש לו יתרון בשמירה על שתלים לאורך טווח.

  • כמה זמן לאחר שנעקרה השן המקורית רצוי לבצע השתלת שיניים?

    המקרים יעדיפו רופאי שיניים לבצע עקירה, להמתין חודשיים ורק אז לבצע השתלות שיניים. עם זאת, קיימים לא מעט מקרים בהם ניתן לעקור שיניים ובאותו רגע להחדיר לתוך החור שנותר את השתלים. תהליך כזה נקרא השתלה מיידית. יש לבדוק עוד לפני העקירה את כמות העצם שתיוותר, לאמוד את המבנה שלה ואת הדחיסות שלה באמצעות צילום סיטי, ולהימנע במידת הניתן מביצוע השתלות שיניים באזורים מזוהמים בצורה משמעותית, שלא ניתן יהיה לנקות בצורה מספקת טרם ביצוע השתלות שיניים באזור.

  • האם כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות שיניים?

    על פי החוק במדינת ישראל של שנת 2019 עת כתיבת שורות אלו, כל רופא שיניים שעבר הכשרה בתחום יכול לבצע השתלות שיניים. הקורסים בענף שונים זה מזה בהיקפם ובדגשים שהם נותנים. יש כאלה המסתפקים ב-3 ימים, ויש כאלה הנמשכים שנה ויותר. גם מומחה פה ולסת או מומחה חניכיים יכולים לבצע השתלות שיניים, אך לא רק הם. נשאלת השאלה מה עדיף בעיניך: מומחה שזה עתה סיים את ההתמחות, או רופא שיניים כללי בעל ניסיון רב בביצוע השתלות? לעניות דעתי, רצוי למצוא רופא שיניים או מומחה שיש להם ניסיון רב בתחום, והכי חשוב, שתהיה לך תחושת ביטחון שאתה נמצא בידיים טובות ומטופל על ידי אדם שבמקרה של הסתבכות נדירה ככל שתהיה, ייקח אחריות ויסדר את המצב מיידית.

  • עד איזה גיל ניתן לעשות השתלות שיניים?

    ביצוע של השתלות שיניים איננו קשור לגיל, אלא לכמות העצם בפה ולמצב הבריאותי של מקבל השתלים. ניתן לבצע השתלות שיניים גם לאנשים בני 90 ומעלה, וכל זאת בתנאי שיש להם מספיק נפח עצם על מנת לקבל את השתלים, ושמצב בריאותם תקין.

     

ד"ר מאיר אבירם עריכת החלק על השתלות שיניים בוצעה על ידי דר' מאיר אבירם. רופא שיניים בעל ניסיון רב בתחום של השתלות שיניים ובניות עצם מורכבות. דר' מאיר אבירם הוא בוגר 'הדסה' ירושלים מאז שנת 1991, בעל תואר מומחה בהשתלות שיניים מההתאחדות העולמית להשתלות שיניים (התואר איננו מוכר בישראל) ויש לו גם אישור מיוחד ממשרד הבריאות לבצע השתלות שיניים תחת טשטוש והרדמה מלאה.

צריך מידע? מתלבט? שאל אותנו: